Viaduct Beverwijk

viaduct-beverwijk
viaduct-beverwijk
viaduct-beverwijk
viaduct-beverwijk
viaduct-beverwijk
viaduct-beverwijk

Project: Beverwijk

Datum: juli 2013

Werkzaamheden: Betonwerk reinigen, betonrot weghalen, spuitwerk

Project informatie:
De planning was zeven dagen. Totaalonderhoudsbedrijf Cas Pronk had er zes nodig voor het schilderwerk van circa 4000 m2 beton in een groot viaduct onder de a22 in Beverwijk. “Alles zat mee”, aldus directeur Cas Pronk. 

Het lijkt makkelijk: het betonwerk in een viaduct reinigen, betonrot weghalen en overschilderen. Toch was deze klus, een opdracht van de gemeente Beverwijk, een uitdaging, vertelt Cas Pronk, oprichter en directeur van het gelijknamige totaalonderhoudsbedrijf in Heemskerk. “Een oppervlakte van 4000 m2 (twee keer spuiten) binnen zeven dagen, geen stroompunt en geen water voorhanden, van te voren niet weten of je kunt spuiten of moet rollen - dat hangt af van de wind - en het moest in de bouwvak gebeuren. Dat betekende dus met de jongens overleggen om de vakantie te verplaatsen.” Dat bleek geen probleem. “Ze vonden het allemaal een leuke klus.” Pronk plande het werk in ploegendiensten, zette de eigen aggregaten in voor de stroom en regelde de watervoorziening. “Plaatselijk bedrijf Van der Stelt bv leverde vrachtwagens, waaruit de benodigde 65 kuub water werd overgepompt in onze hogedrukreinigers. De jongens hebben de eerste dagen dag en nacht doorgewerkt om alles schoon te spuiten, terwijl de wagens stonden te wachten.” 

Mooie klus
na het verwijderen van de betonrot door Pronk Betontechniek konden de schilders ook de verf met airless aanbrengen. “Het was prachtig windstil weer, zodat er geen sprake zou zijn van spuitnevel op de voorbij rijdende auto’s.” Het bedrijf beschikt over een behoorlijke airless machine, aldus Pronk. “Daarmee kunnen twee man continu spuiten, terwijl een derde de machine steeds bijvult.” Als eerste werd een laag Capagrund voorstrijkmiddel van Caparol opgebracht. Daarna werd afgespoten met Caparol Amphibolin. “Verven die gigantisch hechten.” Het spuitwerk werd in twee ploegen gedaan. “Veertien uur per dag. We hebben zo’n 1800 liter verf aangebracht.” Het was een mooie klus, concludeert Pronk. “Vanwege de omvang – zes dagen bijna continu met acht man aan het werk – en omdat alles zó meezat dat we een dag eerder klaar waren.” Bovendien is het mooie reclame. “We stonden overal in de picture.” 

Hoofdaannemer Pronk Betontechniek is één van de disciplines en de gemeente Beverwijk één van de klanten van het 26-jarige totaalonderhoudsbedrijf. “We werken veel voor gemeentes, woningcorporaties en Vve’s en hebben een behoorlijke orderportefeuille. Voor een aantal Vve’s hebben we het totale onderhoud in beheer, van dak en lift tot schilderwerk. We zijn hoofdaannemer en werken met een aantal partijen samen. Via de MJOP’s hebben we elk jaar onderhoud.”

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Contact