Cas Pronk Betontechniek

Cas Pronk Betontechniek is gespecialiseerd in betonreparaties, het aanbrengen van diverse soorten vloeren en het aanbrengen van Fischer renovatie spouwankers. 

BETONONDERHOUD
- Betonreparaties 
- Injecteren van beton
- Aanbrengen van spuitbeton
- Betonreiniging

AANBRENGEN VLOEREN
Vloercoating:
- Geschikt voor o.a. kantoor of bedrijfsruimtes, parkeergarages, galerijvloeren
- Gladde of anti slip eigenschappen
- Geschikt voor licht tot halfzware belasting
- Stof- en vuil afstotend en waterdicht (vloeistof werend)
- Eenvoudig te reinigen
- Geschikt voor personen met allergieën, omdat coatingvloeren anti-allergeen zijn

Gietvloer:
- Geschikt voor ruimtes met meer belasting o.a. opslag
- Makkelijk te onderhouden, vlak en uiterst duurzaam
- Lange levensduur door slijtvaste eigenschap
- Kan worden aangebracht op iedere ondergrond o.a. hout, tegelvloer, beton of zandcementen ondergronden

Kunststofvloeren:
- Voor grote mechanische en chemische belasting

Troffelvloeren:
- Geschikt voor bedrijven waar vloeren mechanisch veel belast worden
- Extreem sterk, en eenvoudig te reinigen
- Vloeistofdicht

FISCHER RENOVATIE SPOUWANKER VBS-M
Met succes heeft ons vakkundige personeel hun diploma behaald voor het correct aanbrengen van het Fischer renovatie spouwanker VBS-M.

Veel gemetselde gevels in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Circa 80% van de panden met 3 of meer woonlagen, vanuit bouwjaar 1945 tot 1990, vormen een risico voor de omgeving. Bij de risico panden is voornamelijk de verankering van spouwankers in het metselwerk of beton niet meer voldoende en zijn veelal de gevelankers/spouwankers aangetast door roest (corrosie). Om de veiligheid van de gevels te borgen is het aanbrengen van renovatieankers, ook wel genoemd renovatie spouwankers, vaak een must.

Spouwankers hebben een functie in de muur, de ankers zijn structurele verbindingen die het buiten- en binnenblad verbinden. Ondanks de belangrijke functie van spouwankers, blijkt uit onderzoek dat er een groot deel van de gevels onveilig zijn door aangetaste spouwankers.

Spouwmuurankers zorgen ervoor dat de binnenmuur en buitenmuur van een pand goed verankerd zijn. Wind, regen en vooral zeeklimaat tasten bestaande ankers aan. Dit bevordert de levensduur van de spouwanker niet. Wanneer de spouwmuurverankering niet in orde is, is de veiligheid van een muur niet gegarandeerd en zo komt het weleens voor dat een gevel naar beneden komt. Met alle onveilige situaties van dien aard.

Het onzichtbare gevaar is dat u vaak vanaf buitenaf niet kunt beoordelen hoe de kwaliteit van de spouwmuurverankering is. De laatste jaren zijn er al tientallen gevels ingestort of door verouderde gevelconstructies naar beneden gevallen, wij adviseren dan ook om uw woning of uw gevel door ons te laten beoordelen op veiligheid en het aantal en kwaliteit van de aanwezige spouwankers te beoordelen om zo ongelukken te voorkomen.

 

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Contact